Afgelopen zaterdag vond bij hockeyclub LMHC in Laren de ondertekening plaats van de supportersovereenkomst tussen zMaakt! en Fonds Gehandicaptensport.

zMaakt! gaat zich de komende drie jaar inzetten om minimaal 20.000 euro op te halen voor de gehandicaptensport.  Met het opgehaalde geld wordt onder andere het aangepast hockey bij de Larense club ondersteunt. Een goed voorbeeld hoe lokale ondernemers en verenigingen elkaar vinden waardoor sport voor iedereen mogelijk wordt gemaakt.

ondertekening FGS

vlnr. Willem van der Marel (voorzitter LMHC), Maarten Beuningh (eigenaar zMaakt!), Nike Boor (directeur Fonds Gehandicaptensport), Harry de Brauw (bestuur Stichting Aangepast Hockey) | foto: Peter van Rietschoten

Goede doel Asperges in de Akker

zMaakt! is een cateringbedrijf en evenementenbureau dat smaak geeft aan het Gooi en regio Amsterdam en Utrecht. Zo is zMaakt! de organisator van Asperges in de Akker, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt van 11 t/m 24 mei. In een stijlvol aangeklede bedoeïenen tent wordt elke avond een luxe viergangen aspergediner geserveerd tussen de aspergebedden van Blaricum. Fonds Gehandicaptensport is het goede doel voor dit culinaire evenement. Er wordt per couvert een bedrag  afgestaan aan Fonds Gehandicaptensport en ook zal iedere avond op een passende manier aandacht worden gevraagd voor de gehandicaptensport. Maarten Beuningh, eigenaar zMaakt! : “Sporten is voor iedereen belangrijk, niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Sporters met een handicap worden hierin belemmerd, met name door de extra hoge kosten. Geweldig dat zMaakt! iets kan bijdragen om sport voor iedereen mogelijk te maken!”.

Goed voorbeeld

Nike Boor van Fonds Gehandicaptensport is blij met deze samenwerking. “Op deze manier laten we ook in het Gooi zien dat Fonds Gehandicaptensport zich daadwerkelijk inzet om sport voor iedereen mogelijk te maken. De supportersovereenkomst met zMaakt! is hiervan een goed voorbeeld waarbij het Fonds faciliteert om een regionaal bedrijf te koppelen aan een regionale sportvereniging. Hoe meer deelnemers aan de Asperges aan de Akker, hoe meer sporters met een handicap we uiteindelijk kunnen laten sporten.”

Of het nu gaat om mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap, jong of oud, alle gehandicapte sporters worden door Fonds Gehandicaptensport ondersteund. Vaak zijn kostbare, aangepaste faciliteiten of extra begeleiding nodig. Het Fonds stelt subsidies beschikbaar aan sportorganisaties voor de aanschaf van bijvoorbeeld speciaal sport- en spelmateriaal, het financieren van sportevenementen en het realiseren aanpassingen aan sportaccommodaties.

Voor meer informatie over de fondsenwervende initiatieven en projecten van Fonds Gehandicaptensport kunt u kijken op www.fondsgehandicaptensport.nl

Informatie

Voor meer informatie over Fonds Gehandicaptensport kunt u contact opnemen met Gera te Velthuis, senior communicatieadviseur Fonds Gehandicaptensport, 06 13 12 17 47 of g.te.velthuis@fondsgehandicaptensport.nl

Voor meer informatie over zMaakt! kunt u contact opnemen met Maarten Beuningh, eigenaar zMaakt!