EventManager artikelHieronder kunt u de tekst lezen van het interview met Maarten Beuningh in De EventManager, eerste editie 2013

Van vrijdag 24 mei t/m dinsdag 4 juni presenteert zMaakt! voor de vierde keer het jaarlijkse aspergediner onder de titel “Asperges in de Akker 2013”. Dan worden de stijlvolle witte, glooiende tenten weer opgetrokken langs het aspergeveld in Blaricum en maakt een staf onder leiding van een topkok zich weer op voor culinaire hoogstandjes met asperges.

Traditie

“Wat drie jaar geleden begon als een good practice, blijkt dit vierde jaar al traditie te worden. Blaricummers kijken er naar uit. Het voelt al vertrouwd en veel relaties die de afgelopen jaren hebben genoten van het aspergediner hebben hun komst bij de vierde editie al aangekondigd.” Aan het woord is Maarten Beuningh, de tevreden directeur van zMaakt!, die in 2009 deze combinatie van event en catering introduceerde. “Dat ging niet vanzelf”, herinnert hij zich nog, “maar nu is het niet meer weg te denken uit Blaricum. De locatie is natuurlijk ook uniek. Je zit aan de rand van een aspergeveld en het voelt toch als het centrum van Blaricum. Dat bepaalt mede de bijzondere, intieme sfeer.”

Sfeervol tafelen met relaties

“In 2010 wilde ik mijn toekomstige opdrachtgevers laten zien hoe interessant de combinatie event en catering kan zijn”, vervolgt Maarten. “Wat is er mooier dan het zelf beleven. Fantastisch eten en mooie wijnen op een voor het event passende locatie. Een omgeving waar je met je relaties kunt genieten, waar je met je personeel successen kunt vieren, kortom: een inspirerende en uitdagende plek. En niet alledaags, want na zo’n kleine twee weken zijn we weer weg.”

Het evenement evolueert ieder jaar. “Wie succes wil hebben, moet goed naar de wensen van zijn klanten luisteren”, weet Maarten. “Dat betekent dat we ook dit jaar de mogelijkheden weer wat hebben verruimd. Zo kun je nu ook voor de lunch intekenen. En bij het diner kun je zelf kiezen tussen 3 of 4 gangen. En als bedrijven een middag of avond exclusief afnemen, kunnen wij het geheel helemaal naar wens invullen.”

zMaakt! Culinaire Evenementen is al 3 jaar officieel als “supporter” verbonden aan het Fonds Gehandicaptensport. Een deel van de opbrengst wordt besteed aan een van de bestemmingen van het Fonds Gehandicaptensport.

Van marketing tool tot smakelijke traditie

Bron: De EventManager, eerste editie 2013