In de 14 dagen dat het evenement duurde hebben dinergasten van Asperges in de Akker 10.684 euro ingezameld voor de gehandicaptensport. Organisator zMaakt! droeg daarbinnen 2.500 euro bij, de lokale Rabobank doneerde 1.000 euro Dit geld wordt onder andere besteed om het aangepast hockey bij de Larense mixed hockeyclub een extra impuls te geven. Een mooi voorbeeld hoe een lokaal evenement zich verbindt aan de lokale sportvereniging om zo sport voor iedereen mogelijk te maken.

opbrengst gehandicaptensport

Organisator van Asperges in de Akker is zMaakt!, cateringbedrijf en evenementenbureau dat smaak geeft aan het Gooi en regio Amsterdam en Utrecht. Tijdens het asperge evenement, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvond van 11 t/m 24 mei, werd er iedere avond op een passende manier aandacht gevraagd voor de gehandicaptensport. De gasten konden aan de mobiele DJ verzoeknummers aanvragen voor het goede doel. Maarten Beuningh, eigenaar zMaakt!: “Sporten is voor iedereen belangrijk, niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Sporters met een handicap worden hierin belemmerd, met name door de extra hoge kosten. Geweldig dat zMaakt! iets kan bijdragen om sport voor iedereen mogelijk te maken!”.

zMaakt! organiseert twee keer per jaar op een bijzondere locatie in de regio evenementen. In het voorjaar Asperges in de Akker, in de winter Kerstbomen in de Akker, een evenement waarbij je onder het genot van gl¨ąhwein, stamppotten met confit de canard en hazepeper je eigen kerstboom kunt omhakken.

Goed voorbeeld

Nike Boor van Fonds Gehandicaptensport is blij met deze samenwerking. “Op deze manier laten we ook in het Gooi zien dat Fonds Gehandicaptensport zich daadwerkelijk inzet om sport voor iedereen mogelijk te maken. De supportersovereenkomst met zMaakt! is hiervan een goed voorbeeld waarbij het Fonds faciliteert om een regionaal bedrijf te koppelen aan een regionale sportvereniging.”

Of het nu gaat om mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap, jong of oud, alle gehandicapte sporters worden door Fonds Gehandicaptensport ondersteund. Vaak zijn kostbare, aangepaste faciliteiten of extra begeleiding nodig. Het Fonds stelt subsidies beschikbaar aan sportorganisaties voor de aanschaf van bijvoorbeeld speciaal sport- en spelmateriaal, het financieren van sportevenementen en het realiseren aanpassingen aan sportaccommodaties.